loader

COVID-19: Maximaal 8 cursisten per groep

In verband met het Coronavirus worden er tijdelijk maximaal 8 cursisten in een groep geplaatst. Zo zorgen wij voor de veiligheid van onze cursisten en docenten. Een voordeel voor jou als cursist is dat je in kleine groepen les krijgt! Benieuwd naar wat Lest Best nog meer doet om jouw veiligheid te beschermen? Lees onze COVID-19 pagina.

De inschrijvingen voor de taalcursussen in oktober en november zijn al geopend. Wacht niet te lang met aanmelden, het aantal beschikbare cursusplaatsen is beperkt. Meld je dus snel aan voor een intakegesprek.

Startdatum

Intensief: 23 oktober
Semi-intensief: 17 november
Avond: 16 november
Online: 16/17 november

Klassikale cursus

Deze cursus kun je bij ons klassikaal volgen in Utrecht en Rotterdam. Je krijgt les in kleine groepen van tijdelijk maximaal 8 cursisten.

Online cursus

Deze cursus kun je ook online volgen. Je krijgt dan 2 keer per week les in het online klaslokaal. In de online cursus zitten tijdelijk maximaal 8 cursisten.

Cursuskosten

Cursus Cursusprijs 5% korting 2e cursus 10% korting 3e cursus 15% korting 4e cursus
Intensief €790 €750 €710 €670
Semi-intensief €790 €750 €710 €670
Avond €790 €750 €710 €670
Online €790 €750 €710 €670
Deze kosten zijn exclusief het cursusmateriaal en de boeken (verschillend per cursus).

Met ingang van 2020 is een loyaliteitskorting van 5% toepassing voor iedere vervolgcursus. De korting kan oplopen tot 15% per cursus (zie het schema hierboven). De korting blijft geldig totdat je (tijdelijk) stopt met leren bij Lest Best.

Kies uit intensief, semi-intensief, avond of online!

Welke cursus kies jij?

Bij je aanmelding kun je een keuze maken voor een cursus en of je de cursus klassikaal of online wilt volgen. Tijdens het intakegesprek toetsen wij je taalniveau en bespreken we alles nog eens. Je kunt dan gewoon nog voor een andere cursus kiezen.

Semi-Intensief

9

weken

 • Startdatum: 17 november
 • Lesdagen: dinsdag en donderdag
 • Lestijden:
  Blok 1: 09:30-11:30
  Blok 2: 12:30-14:30
  Blok 3: 15:00-17:00
 • Huiswerk: 6 uur per week
 • Duur: 9 weken

Avond

9

weken

 • Startdatum: 17 november
 • Lesdagen: maandag en donderdag
 • Lestijden:
  18:15-20:15


 • Huiswerk: 4 uur per week
 • Duur: 9 weken
Wat leer je in de A1 cursus Nederlands?

Cursusinformatie: Nederlands A1

Het doel van deze cursus is om je taalvaardigheid te ontwikkelen om het A1-niveau te bereiken. Je leert jezelf voorstellen, begroeten en afscheid nemen, afspraken maken, een voorstel doen, bestellen en bedanken, vragen stellen en informatie geven en winkelen. Je oefent met de grammatica: werkwoorden tegenwoordige tijd, modale werkwoorden, ‘zullen’, imperatief, vragen en vraagwoorden, ‘inversie’, persoonlijk, bezittelijk en demonstratief voornaamwoord, vergelijkend en overtreffend, meervoud, bijvoeglijk naamwoord en ontkenning.

We werken tijdens deze cursus met het volgende studiemateriaal: het boek Nederlands in Gang (inclusief e-learning), het Van Dale Nederlands Beeldwoordenboek, het YouTube kanaal van Lest Best (grammaticavideo’s), Quizlet en de Lest Best studiewijzer A1.

Tijdens deze cursus maak je verschillende toetsen en opdrachten: grammatica, spreken, uitspraak en intonatie en vocabulaire. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat met je resultaten. We kijken ook naar je motivatie en inspanning tijdens de cursus. Als deze voldoende zijn, kun je doorgaan met de vervolgcursus: Nederlands A2.

 • Intensieve taalcursus
 • Persoonlijke begeleiding
 • Eindgesprek met persoonlijk studieadvies
 • Certificaat met behaalde studieresultaten

Download inkijkexemplaar van de A1 studiewijzer

nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch